Tyson optužen za silovanje: Žrtva traži 5 miliona dolara odštete

Ona želi da zadrži svoju anonimnost

25.01.2023. 09:26
  • Podijeli:
mike-tyson-profimedia 2-639aede78e2ea.webp Foto: Profimedia

Jedna žena je optužila bivšeg bokserskog šampiona u teškoj kategoriji Mikea Tysona da ju je silovao početkom 1990-ih u tužbi podnesenoj u New Yorku ovog mjeseca.

Žena, koja zahtijeva odštetu od pet miliona dolara, rekla je da ju je Tyson silovao u limuzini nakon što ga je srela u noćnom klubu u New Yorku i da je pretrpila „fizičke, psihičke i emocionalne povrede“ u godinama od tada.

Izjava te žene ne navodi datum napada, već samo kaže da se to dogodilo početkom 1990-ih, otprilike u isto vrijeme kada je Desiree Washington rekla da je Tyson silovao u Indianapolisu. Tyson je 10. februara 1992. godine osuđen za silovanje i odslužio je tri godine zatvora.

Tužba u New Yorku je podnijeta prema Zakonu o preživjelim odraslim osobama. Žena je u svom iskazu navela da je ušla u Tysonovu limuzinu i da je bokser odmah počeo da je dodiruje i pokušava da je poljubi.

Ona želi da zadrži svoju anonimnost.

Advokat koji je zastupa je rekao da njegova kancelarija nije jednostvano vjerovala ženi na riječ, već je istražila njene navode i utvrdila da su „veoma vjerodostojni“.

Advokatska kancelarija je danas saopštila da ne može dalje da komentariše slučaj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()