Turković odala počast Elizabeti II: Ništa više neće biti isto

Ministar inostranih poslova BiH Bisera Turković u ime građana BiH izrazila duboko saučešće

18.09.2022. 14:15
  • Podijeli:
Bisera Turkovic_knjiga zalosti_Reuters.JPG Foto: Reuters

Ministar inostranih poslova BiH Bisera Turković u ime Bosne i Hercegovine odala je danas počast preminuloj britanskoj kraljici Elizabeti II u Westminsterskoj palati u Londonu.

Ona će predvoditi delegaciju BiH koja će sutra prisustvovati na sahrani kraljice Elizabete II na kojoj se očekuje veliki broj svjetskih državnika i funkcionera.

Nakon odavanja počasti, Turkovićeva se upisala u Knjigu žalosti u "Lancester House".

"U ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće. Nakon odlaska Kraljice Elizabete II ništa više neće biti isto, a svijet će mjeriti vrijeme prije i poslije Kraljice Elizabete II. Ostavila je dubok trag u istoriji i biće upamćena kao suveren velike hrabrosti i dostojanstva", navela je Turković.

Kako je saopšteno ministricu Turković su u Lancaster House dočekali ministrica za razvoj u Vladi Velike Britanije Vicky Ford i državni ministar za Evropu Leo Docherty te bivši ambasador Velike Britanije Matthew Rycroft.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()