Trenutni predsjednik SAD: Bajden osudio sastanak Trampa i Orbana

Bajden, je tokom govora u okviru predsjedničke kampanje u Pensilvaniji, rekao da "vidi budućnost u kojoj se demokratija brani, a ne uništava" i iznio tvrdnju da Orban želi diktaturu, prenosi Politiko.

09.03.2024. 13:53
  • Podijeli:
džozef džo bajden, 27 jan 2024 - profimedia-65b75f260c072.webp Foto: Profimedia

Američki predsjednik Džozef Bajden osudio je jučerašnji sastanak bivšeg predsjednika Donalda Trampa i mađarskog premijera Viktora Orbana, navodeći da je Trampov sagovornik, kako je naveo, "otvoreno izjavio da smatra da demokratija ne funkcioniše".

Bajden, je tokom govora u okviru predsjedničke kampanje u Pensilvaniji, rekao da "vidi budućnost u kojoj se demokratija brani, a ne uništava" i iznio tvrdnju da Orban želi diktaturu, prenosi Politiko.

Orban i Tramp sastali su se juče u Trampovoj rezidenciji na Floridi, a sastanka je trajao sat vremena, prenijela je mađarska agencija MTI.

Orban je poslije sastanka na mreži "Iks" napisao da su "potrebni lideri u svijetu koji se poštuju i koji mogu da stvore mir".

Iz štaba Trampove kampanje kasno u petak je saopšteno da su Tramp i Orban razgovarali o "širokom spektru pitanja koja utiču na Mađarsku i Sjedinjene Države, uključujući značaj jakih i sigurnih granica za zaštitu suvereniteta svake nacije", navodi AP.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()