Traži ga policija: Ušao u salon sa gomilom novca i pokupovao sva auta

Policija je video doživjela kao ismijavanje građanima Emirata

19.07.2023. 10:20
  • Podijeli:
UAE_automobili_foto_TikTok-64b644b2b6d28.webp Foto: TikTok/ace876media.ent1

Takozvani influenseri spremni su na svakakve gluposti kako bi dobili svojih pet minuta slave i zaradili uz pomoć društvenih mreža.

Zbog raznoraznih snimaka opasne vožnje nebrojeni su već završavali u zatvorima, no ovome bi se isto moglo dogoditi zbog nečeg sasvim drugačijeg: neukusne i grube šale.

Neidentificiranog influensera čiji video je objavljen na Tik-Toku traži policija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što je napravio pravi "šou" u salonu za prodaju luksuznih automobila.

U salon automobila ušetao je u pratnji dvojice ljudi koji su nosili paletu s "novcem" te se počeo grubo ponašati prema osoblju, kao da su njegove sluge.

Policija je video doživjela kao ismijavanje građanima Emirata.

Video objavljen na TikToku prikazuje muškarca u odjeći kakva se nosi u Emiratima kako ulazi u prodavaonicu gdje susreće zaposlenicu i grubo zahtijeva da vidi šefa, gurajući joj svežanj novčanica u ruku uz poruku da kupi sebi kafu.

Zatim pita šefa koji je najskuplji automobil u salonu, a nakon što mu je rečeno da je to Ferrari SF90 čija je cijena 2,2 milijuna dirhama (oko 550.000 eura), komentira da je previše jeftin i da je to automobil kakav bi vozio njegov vozač.

U nastavku pristaje kupiti Audi R8, Ferrari SF90, Mercedes-AMG SUV, Rolls Royce...

Influenser nije službeno imenovan, ali komentatori na društvenim mrežama prepoznali su ga kao "Car Experta", influensera s više od 2 miliona TikTok i 1,4 miliona Instagram pratitelja.

Optužen je za "zloupotrebu interneta u objavljivanju propagande koja uzburkava javno mnijenje i šteti javnom interesu", saopćio je Arabian Business.

Vlasti kažu da video nije u skladu sa standardima medijskog sadržaja UAE, da vrijeđa njihovo društvo i pokazuje nedostatak uvažavanja vrijednosti novca.

Iako je iz videa prilično očito da se radi o namještenom štosu čiji cilj je bilo ismijavanje kulture luksuznih automobila u Emiratima, policija je sve ozbiljno shvatila te ne želi popustiti.

U problemima bi se mogli naći i zaposlenici auto salona, ako se ispostavi da su svojom voljom sudjelovali u snimanju namještenog videa.

Vlasnik je već pozvan na razgovor u policiju, prenosi Jutarnji.hr.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()