Tramp upozorio da bi slanje kasetne municije Ukrajini moglo da dovede do Trećeg svjetskog rata

Bivši američki predsjednik Donald Trump osudio je odluku aktualnog predsjednika SAD Džozefa Bajdena da pošalje kasetnu municiju Ukrajini

12.07.2023. 11:54
  • Podijeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Tanjug_AP Photo_Evan Vucci-6483200587dcc.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Evan Vucci

„Džozef Bajden ne bi trebalo da nas vuče ka Trećem svjetskom ratu slanjem kasetne municije u Ukrajinu – on bi trebalo da pokuša da okonča rat i zaustavi užasnu smrt i razaranje koje uzrokuje nesposobna administracija“, naveo je Tramp u saopštenju, koje je objavljeno iz njegove kampanje.

On je dodao da će neeksplodirana kasetna municija „ubijati i sakatiti nedužne ukrajinske muškarce, žene i djecu u decenijama koje dolaze, dugo nakon rata“, prenio je američki NBC.

On je kritikovao Bajdena jer je intervjuu za CNN tokom vikenda priznao da je razlog za slanje kasetne municije to što SAD nemaju dovoljno municije.

„Veliko kršenje povjerljivih informacija“, rekao je Tramp, koji je u junu optužen po 37 saveznih tačaka povezanih sa više od 100 povjerljivih dokumenata koji su pronađeni u njegovoj rezidenciji Mar-a-Lago prošle godine.

Petagon je nedavno objavio odluku o slanju kasetne municije, a bivši potpredsjednik SAD u Trampovoj administraciji Majkl Pens podržao je taj potez.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()