Tramp danas pred sudom

"Idem da se borim za svoje ime i reputaciju"

02.10.2023. 08:31
  • Podijeli:
Donald Tramp_Trump_Foto Reuters-64cd5e91acf92.webp Foto: Reuters

Bivši američki predsjednik Donald Tramp najavio je da će se danas pojaviti pred sudom na početku građanskog suđenja za prevaru u kojem će se suočiti sa, kako tvrdi, "lažnom optužbom" da je na prevaru "naduvao" vrijednost nekretnina i druge svoje imovine.

"Ujutro idem na sud da se borim za svoje ime i reputaciju", napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Istina" (Truth), a državnu tužiteljku Letišu Džejms koja će biti sudija na suđenju nazvao "nepravednom, neosjetljivom i zločestom u potjeri za mnom", navodi Rojters.

Sudija države Njujork Artur Engoron prošle nedjelje donio je presudu u kojoj je utvrdio da su Tramp i njegova porodična firma na prevaru povećali vrednost njegovih nekretnina i druge imovine kako bi to potpomoglo njegovim poslovnim potrebama, što su Tramp i njegovi saradnici negirali.

"Ona je procijenila vrijednost imanja Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi na 18 miliona dolara, dok ono zapravo vrijedi 50 do 100 puta više. Njene procjene služe za prevaru u istrazi za miješanje u izbore, i još gore. Čitav ovaj slučaj je laž! Vidimo se na sudu u ponedjeljak ujutru", naveo je Tramp.

Tužiteljka Džejms zatražila je kaznu od najmanje 250 miliona dolara, zabranu Trampu i njegovim sinovima Donaldu Junioru i Eriku da vode poslove u Njujorku, kao i petogodišnju zabranu komercijalne upotrebe nekretnina u vlasništvu Trampa i njegovih kompanija.

Agencija navodi da ovaj slučaj nije povezan sa četiri krivične optužnice protiv Trampa, uključujući i pokušaj da poništi predsjedničke izbore 2020.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()