Strašni prizori nakon zemljotresa: Ima poginulih, među njima i dijete

Nije izdato upozorenje za cunami

18.03.2023. 21:28
  • Podijeli:
Zemljotres_Ekvador_foto_TW-641617125a57b.webp Foto: Twitter/IPE NOTICIAS

Snažan potres pogodio je Ekvador u subotu.

Prema prvim, još nepotvrđenim informacijama koje je objavio EMSC, jačina potresa iznosila je 6.9 stepeni po Richterovoj skali, a epicentar mu je nedaleko grada Cuence. Zasad je potvrđeno da su stradale četiri osobe, a među njima i jedno dijete.

Reuters javlja da se potres dogodio u moru nedaleko ekvadorske obale, na dubini od oko 75 kilometara. Osjetilo ga je više miliona ljudi, a bio je toliko snažan da se osjetio i u susjednom Peruu. Tri osobe, među kojima je i jedno dijete, poginule su kada se na njih urušila kuća u Machali. Još je jedna osoba poginula u gradu Cuence, kada se na nju dok je bila u automobilu srušio komad kuće. U Peurto Bolivaru dvije su građevine odklizale u more.

Nije izdato upozorenje za cunami.

Prema prvim snimcima koje dolaze iz potresom pogođenog područja neke ulice prepune su odrušenih komada zgrada i kuća. Hiljade ljudi su na ulicama, vide se kako tragaju među ruševinama za žrtvama, čuju se trube i zavijanje sirena.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()