Stoltenberg sjeo u kokpit moćnog njemačkog lovca i poletio s timom Luftwaffe: Štitimo zračni prostor NATO-a

Svjedočio iz prve ruke

26.04.2024. 10:09
  • Podijeli:
stoltenberg nato avion x com-662b5f0196cec.webp Foto: X-com

Generalni sekretar NATO-a Jens Stolteberg letio je lovcem Njemačkog ratnog zrakoplovstva (Luftwaffe) Eurofighter "Typhoon" tokom jučerašnjeg posjeta zračnoj bazi Laage u Mecklenburg-Vorpommernu.

"Danas sam posjetio Njemačku i letio s timom Luftwaffe u eurofighter avionu, svjedočeći iz prve ruke kako njemačka avijacija pomaže u zaštiti NATO zračnog prostora, uključujući preko Baltičkog mora", rekao je Stoltenberg.

U bazi Laage stacioniran je 73. taktički tim "Steinhoff" Lutwaffe. Iz vojne instalacije Stoltenberg je nastavio za Berlin gdje se susreo s njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock.

Stoltenberg će se danas u glavnom gradu Njemačke sastati s kancelarom Olafom Scholzom, kao i sa zastupnicima odbora za vanjske poslove i obranu Bundestaga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()