Španska policija uhapsila osumnjičenog za slanje bombi u ambasadu Ukrajine

Jedna osoba lakše je povrijeđena pismom-bombom u ukrajinskoj ambasadi u Madridu

25.01.2023. 14:46
  • Podijeli:
španija policija profimedia-1664104902743.webp Foto: Profimedia

Španska policija uhapsila je danas 74-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je poslao pisma-bombe u novembru i decembru ambasadama Ukrajine i Sjedinjenih Američkih Država i nekoliko institucija u Španiji, objavilo je ministarstvo unutrapnjih poslova te zemlje.

Državljanin Španije priveden je u sjevernom gradu Miranda del Ebru.

Jedna osoba lakše je povrijeđena pismom-bombom u ukrajinskoj ambasadi u Madridu.

Ukupno šest paketa s eksplozivima poslano je na ciljane adrese uključujući premijera Pedra Sancheza, vladine urede, agenciju EU-a i američku ambasadu od 24. novembra do 2. decembra.

Osumnjičeni je uhapšen nakon vijesti u New York Timesu da je istraga zadnjih sedmica fokusirana na Ruski carski pokret, radikalnu grupu koja je povezana s krajnje desničarskim organizacijama u Španiji. Vjeruje se da je grupa povezana s ruskim obavještajnim agencijama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()