Šolc naglasio: Dijalog sa Putinom potreban i biće nastavljen

Njemački kancelar je rekao da je Putin planirao da ostvari svoje ciljeve u Ukrajini u roku od dvije nedjelje, a to nije uspjelo

12.11.2023. 20:59
  • Podijeli:
Olaf Šolc AP PhotoOmar Havana via Tanjug-653bd7920e7a5.webp Foto: AP PhotoOmar Havana via Tanjug

Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da je dijalog sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom potreban i da će ga on nastaviti.

"Danas, u ovoj situaciji, potrebno je razgovarati s njim iznova i iznova. Radio sam to u prošlosti i činiću to ponovo u budućnosti. Ali za razgovore između Ukrajine i Rusije potreban je odlučan korak ruske strane, a to znači povlačenje trupa. Za to Vladimir Putin očigledno još nije spreman", rekao je on u intervjuu za nemački list "Hajlbroner štime".

Njemački kancelar je rekao da je Putin planirao da ostvari svoje ciljeve u Ukrajini u roku od dvije nedjelje, a to nije uspjelo.

"Ukrajina je takođe povratila mnogo teritorije. Rusija mora biti primorana da odstupi", rekao je Šolc, prenosi Tanjug.

Na pitanje da li rat u Izraelu stavlja agresiju Rusije u drugi plan i koliko dugo će Njemačka nastaviti da isporučuje oružje Ukrajini, Šolc je rekao da će to činiti koliko bude bilo potrebno.

"Napad Rusije na Ukrajinu je povratak imperijalizma u Evropu. Zato je ovo prekretnica i isporuke naoružanja su na dnevnom redu koliko god je potrebno", istakao je Šolc.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()