Šojgu: Rusija će pojačati udare na ukrajinska skladišta s oružjem dobavljenim sa Zapada

Šojgu je poručio da je Rusija "raspršila mit o nadmoći zapadnjačkog oružja" i da su njene snage preuzele inicijativu na bojišnici dugačkoj 1000 kilometara

24.04.2024. 16:00
  • Podijeli:
Tan2023-10-0610372415_8 sergej šojgu Russian Defense Ministry Press Service via AP-6538d4ddee4b6.webp Foto: Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Rusija će intenzivirati udare na ukrajinske skladišne baze u kojima je smješteno oružje dobavljeno sa Zapada, rekao je danas ministar odbrane Sergej Šojgu, dok se Sjedinjene Države spremaju da odobre i isporuče dugo odgađanu novu vojnu pomoć.

Šojgu je poručio da je Rusija "raspršila mit o nadmoći zapadnjačkog oružja" i da su njene snage preuzele inicijativu na bojišnici dugačkoj 1000 kilometara.

Aludirao je na činjenicu da je Washington u subotu nakon glasanja u Zastupničkom domu spreman Ukrajini isporučiti nov paket vojne pomoći, vrijedan gotovo 61 milijardu dolara.

"S obzirom na prijetnje Sjedinjenih Država i njihovih saveznika, kanimo nastaviti poboljšavati sastav i strukturu oružanih snaga i povećavati proizvodnju najpopularnijeg oružja i vojne opreme", rekao je Šojgu, dodavši da će ruske snage "pojačati intenzitet napada na logističke centre i baze za skladištenje zapadnjačkog oružja".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()