Snimak hapšenja profesorice na propalestinskim demonstracijama zgrozio svijet

Propalestinski protesti na Univerzitetu Emory

26.04.2024. 12:17
  • Podijeli:
univerzitet protesti sad xcom-662b762208f3b.webp Foto: Screenshot / X-com

Na društvenim mrežama podijeljen je snimak kako policija nakon upada u kampus Univerziteta Emory između ostalih brutalno napada i profesoricu Caroline Fohlin i baca je na tlo.

Fohlin je profesorica ekonomije na Univerzitetu Emory, a uhapšena je nakon što je policija upala u kampus univerziteta kako bi razbila kamp koji su studenti podigli protestvujući protiv nasilja i okupacije koju Izrael provodi u Palestini.

Na objavljenom videu se vidi kako policajac baca Fohlin na tlo i da njena glava udara o beton. Dok je policajac nasrtao na nju Fohlin je vikala "Ja sam profesorica".

Posebno je šokantno da je policija tokom gašenja protesta koristila suzavac i gumene metke.

Tokom policijskog prepada na demonstrante uhapšeno je 28 osoba, među kojim je 20 osoba koji su dio Univerziteta Emory.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()