Snijeg "zakovao" Kanadu: Škole zatvorene, letovi kasne

Večeras se očekuje temperatura od oko minus sedam stepeni.

17.01.2024. 19:57
  • Podijeli:
oluja kanada snegprofimedia-0746344688-63a6b754cc2df.webp Foto: Profimedia

U kanadskom gradu Vankuveru škole su zatvorene, a letovi kasne usljed obilnog snijega i ledenog vjetra.

U dijelovima grada očekuju se pravi nameti snijega večeras i rano ujutro.

Međunarodni aerodrom Vankuver saopštio je da su vremenski uslovi uticali na red letenja.

"Dok naši timovi aktivno čiste snijeg i led sa pista i prilaznih putevima broj letova je smanjen i u dolasku i odlasku zbog zimskih uslova", navodi se u saopštenju aerodroma.

Do sada je otkazano oko 50 letova.

Savezna meteorološka agencija upozorila je, takođe, na opasne uslove u dolini Frejzer,oko 130 kilometara istočno od Vankuvera, zbog snježne oluje.

Zapadna Kanada polako izlazi iz arktičkog talasa, i dok je temperatura porasla sa minus devet koliko je izmjereno u nedjelju 14. januara meteorolozi predviđaju 10 do 15 centimetara snijega i nove nalete ledenog vjetra.

Večeras se očekuje temperatura od oko minus sedam stepeni. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()