Slika hrane na Instagramu dovela ubice do misice

CCTV restorana snimio je pucnjavu, a navodno je pogođena tri puta i umrla je ubrzo nakon toga

10.05.2024. 12:00
  • Podijeli:
Landi Paraga_foto_Instagram-663dc817032da.webp Foto: Instagram

Ekvadorska misica Landi Paraga (23) ubijena je navodno nakon što je njena objava na Instagramu na kojoj se vidi servirana hobotnica otkrila njenu lokaciju i dovela naoružane ubice do restorana u kojem je večerala.

Policija istražuje ubistvo usred medijskih spekulacija da je ubistvo naručila udovica narko bosa sa kojim se vjeruje da je imala aferu.

Kraljica ljepote i influenserka ubijena je nedugo nakon što se njeno ime pojavilo u istrazi o korupciji koja povezuje pravosudne zvaničnike sa organizovanim kriminalom.

Ona je upravo bila podijelila fotografiju hobotnice koji je spremala da pojede za ručak sa svojih 173.000 pratilaca na Instagramu kada su dva naoružana muškarca upala u restoran u Kevedu i nekoliko puta pucala na nju.

CCTV restorana snimio je pucnjavu, a navodno je pogođena tri puta i umrla je ubrzo nakon toga.

Paraga, koja je zauzela peto mjesto na izboru za mis Ekvadora 2022, navodno je bila ljubavnica Leandra Norera, oženjenog trgovca drogom koji je ubijen u zatvorskoj pobuni prije 18 mjeseci.

Istražitelji su pronašli fotografije kraljice ljepote i dokaze o raskošnim poklonima koje joj je davao, uključujući stanove i automobile, na Norerovom telefonu nakon njegove smrti.

"Ako moja žena naiđe na bilo šta o njoj, s**ban sam", rekao je Norero o Parragi navodnoj kriminalnoj saradnici, Helive Angulo.

Angulo je jedan od oko 50 ljudi koji su procesuirani kao rezultat Operacije Metastaze, istrage kriminalne mreže optužene za korumpiranost ekvadorskih državnih zvaničnika.

Među optuženima su sudije optužene da su vođama bandi dale povoljne odluke, policijski službenici osumnjičeni da su se petljali u dokaze i dostavljali oružje u zatvore, kao i bivši direktor zatvorske uprave Ekvadora, koji je optužen za poseban tretman moćnog trgovca drogom slučajevi su izbili na vidjelo prošlog decembra sa desetinama hapšenja, samo nekoliko sedmica prije nego što je Ekvador doživio eksploziju nasilja pošto su bande uzele desetine zatvorskih čuvara i policajaca za taoce.

Predsjednik Danijel Noboa, koji je stupio na dužnost u novembru, odgovorio je tako što je upotrijebio ovlašctenja za vanredne situacije i poslao vojsku da se obračuna sa oko 22 bande koje je vlada proglasila terorističkim organizacijama.

Norerova udovica, Lina Romero, optužena je za pokušaj podmićivanja sudija i tužilaca, a prema ekvadorskom listu El Comercio, policija istražuje da li je Paraga prala novac za Norera.

Influenserica, koja je prikupila više od milion pratilaca na TikToku, posjedovala je marku sportske odjeće i posao za uvoz robe, za šta vlasti sumnjaju da je možda bio paravan za neke od Norerovih nezakonitih aktivnosti.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()