Skandal u Španiji: Premijer Sanchez razmišlja o ostavci zbog supruge

Svoju će odluku objaviti u ponedjeljak, a do tada je obustavio svoj službeni program

25.04.2024. 09:00
  • Podijeli:
pedro sanchez reuters-655e176725dbf.webp Foto: Reuters

Španski premijer Pedro Sanchez rekao je u srijedu da razmatra moguću ostavku kao odgovor na saopćenje suda koji je otvorio istragu protiv premijerove supruge zbog sumnje u korupciju.

"Moram stati i razmisliti. Moram odgovoriti na pitanje isplati li se, unatoč prljavštini u koju desnica i ultradesnica pokušavaju pretvoriti politiku", rekao je premijer u tekstu objavljenom na društvenim mrežama.

Dodao je kako treba razmisliti "da li i dalje biti na čelu vlade ili se odreći te časti". Svoju će odluku objaviti u ponedjeljak, a do tada je obustavio svoj službeni program.

U srijedu je sud u Madridu objavio preliminarni postupak protiv Marije Begone Gomez zbog sumnje u trgovinu utjecajem i korupciju u poslovnom sektoru.

Inicijativu protiv nje podnijela je antikorupcijska grupa Manos Limpias (Čiste ruke), čiji je čelnik povezan s ekstremnom desnicom.

Senchez je na mreži X rekao da se optužba temelji na nepostojećim činjenicama i da je to dio progona njegove supruge koju vrše ltrakonzervativni mediji, uz podršku konzervativne i krajnje desničarske opozicije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()