Šef Wagnera: Ukrajinci vraćaju izgubljene pozicije u Bahmutu

Još uvijek se ne zna da li je krenula protuofanziva iz Ukrajine

05.06.2023. 10:30
  • Podijeli:
bahmut reuters-645c773ff2968.webp Foto: Reuters

Vođa Wagnera, Jevgenij Prigožin, je rekao da su ukrajinske snage možda povratile dio izgubljenih pozicija na jugozapadu okupiranog grada Bahmuta.

Prema Prigožinovim riječima, u izvještajima se navodi da su ukrajinske snage utvrdile opservacijske položaje u gradu i natjerale ruske snage da reaguju. Podsjetimo, zamjenica ukrajinskog ministra odbrane, Haana Maljar, baš kao i drugi ukrajinski dužnosnici, tvrde da ukrajinske snage i dalje drže pozicije u gradu čiju potpunu okupaciju je prije dvije sedmice proglasio Prigožin.

No, zanimljivo je da je jedan od najvažnijih ukrajinskih generala danas objavio kako ukrajinske snage "nastavljaju s napredovanjem" u blizini Bahmuta. Oleksandr Sirski, zapovjednik ukrajinske kopnene vojske, objavio je kako su ukrajinske snage uspješno uništile ruski položaj kod Bahmuta.

Sirski nije spominjao dugoočekivanu ukrajinsku protuofanzivu, ali je njegov komentar objavljen nakon što je rusko ministarstvo odbrane javilo da je odbilo veliku ukrajinsku protuofanzivu u Donjecku, pri čemu je ubijeno 250 ukrajinskih vojnika

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()