Scholz: Borimo se za dvodržavno rješenje za Izrael i Palestinu

Godinama se borimo za dvodržavno rješenje koje će osigurati miran suživot Izraela i Palestine, rekao je njemački kancelar Olaf Scholz

09.12.2023. 14:57
  • Podijeli:
Olaf Scholz_Anadolija-63d14bb71e732.webp Foto: Anadolija

Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je da se već godinama bore za dvodržavno rješenje koje će osigurati miran suživot Izraela i Palestine, javlja Anadolija.

Njemački kancelar Scholz govorio je drugog dana redovnog generalnog kongresa Socijaldemokratske stranke (SPD).

"Godinama se borimo za dvodržavno rješenje koje će osigurati miran suživot Izraela i Palestine", rekao je Scholz.

Ukazujući na važnost dopuštanja ulaska humanitarne pomoći u Gazu, Scholz je istaknuo da je u Njemačkoj neprihvatljivo poticati mržnju prema muslimanima kao i antisemitizam.

Rekavši da njegova zemlja stoji uz Izrael, Scholz je naglasio da podržavaju pravo Izraela na samoodbranu.

Scholz je istaknuo da je uzvikivanje antisemitskih slogana, paljenje izraelskih zastava ili pokušaj nanošenja štete židovskim institucijama zločin u Njemačkoj i da se takvi pokušaji neće tolerirati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()