Samo 15 posto Izraelaca podržava Netanyahua

Netanyahuov politički rival i trenutni partner u ratnom kabinetu, Benny Gantz, dobio je podršku 23 posto ispitanika

02.01.2024. 17:36
  • Podijeli:
benjamin netanyahu reuters-652d95f1bb9f5.webp Foto: Reuters

Uprkos maloj podršci, mnogo više njih i dalje podržava rat Benjamina Netanyahua u Gazi, navodi novinska agencija Reuters, koja se poziva na novu anketu Izraelskog instituta za demokratiju (IDI).

Al Jazeera prenosi da istraživanje IDI-ja pokazuje da je 56 posto ispitanih reklo da je nastavak vojne ofanzive najbolji način da se vrate izraelski zarobljenici.

U međuvremenu, 24 posto njih smatra da bi sporazum o razmjeni, uključujući oslobađanje više hiljada palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora, bio najbolji.

Netanyahuov politički rival i trenutni partner u ratnom kabinetu, Benny Gantz, dobio je podršku 23 posto ispitanika. Oko 30 posto nije imenovalo željenog lidera.

Anketa je sprovedena među 746 ispitanika između 25. i 28. decembra, saopštio je IDI.

Uzastopna istraživanja su pokazala da je njegova popularnost naglo pala od 7. oktobra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()