Salvini nema prigovor na pobjedu Putina: Volja ruskih birača se mora prihvatiti

Putin, koji je već vodio Rusiju skoro četvrt vijeka, pobijedio je na trodnevnim predsjedničkim izborima produživši svoju vladavinu za još šest godina

18.03.2024. 17:21
  • Podijeli:
mateo salvini, 18 mart 2024 - profimedia-65f85d07ec14a.webp Foto: Profimedia

Zamjenik premijera Italije Mateo Salvini, komentarišući ubedljivu pobedu Vladimira Putina na predsjedničkim izborima u Rusiji, ocijenio je danas da se ishod izbora mora prihvatiti, jer "kada ljudi glasaju, oni su uvijek u pravu".

"Oni (Rusi) su glasali i mi to priznajemo, nadajući se da će 2024. biti godina mira", rekao je on novinarima na marginama konferencije u Milanu, prenosi Rojters.

Salvini, koji je lider italijanske krajnje desničarske partije Liga i bio je čvrst Putinov saveznik prije ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022, prošlog mjeseca je izazvao kritike u Italiji zbog komentara povodom smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru u arktičkoj koloniji.

"Jedva da znam šta se dešava u Italiji, kako da procijenim šta se desilo na drugom kraju svijeta? Razumijem poziciju supruge Navaljnog, potrebno je razjasniti stvari. Ali doktori, sudije to rade, mi to ne radimo", rekao je Salvini o smrti ruskog aktiviste i advokata.

Salvinijeva stranka Liga deo je koalicione vlade zajedno sa Braćom Italije (ECR) premijerke Đorđe Meloni i Forca Italia (EPP) desnog centra.

Putin, koji je već vodio Rusiju skoro četvrt vijeka, pobijedio je na trodnevnim predsjedničkim izborima produživši svoju vladavinu za još šest godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()