Ruski pobunjenici pozvali Wagner da se pridruži Ukrajini

Nakon pada aviona u kojem je bio Jevgenij Prigožin

25.08.2023. 11:12
  • Podijeli:
wagner rostov reuters-6496989441ee3.webp Foto: Reuters

Grupa ruskih militanata koji se bore na ukrajinskoj strani pozvala je plaćenike Wagnera da promijene strane i pridruže se njihovim redovima nakon pada aviona u srijedu.

"Sada ste pred ozbiljnim izborom - možete stajati uz rusko ministarstvo odbrane i služiti kao psi čuvari egzekutorima svojih komandanata ili se osvetiti", rekao je zapovjednik Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RVC) Denis Kapustin u videu objavljenom kasno u četvrtak.

"Da biste se osvetili, morate preći na stranu Ukrajine", rekao je zapovjednik.

Zapovjednik RVC-a Kapustin, krajnje desničarski ruski državljanin, osnovao je oružanu skupinu prije godinu dana.

RVC se bori na ukrajinskoj strani i tvrdi da stoji iza nekoliko vojnih napada na ruska pogranična područja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()