Ruski hakeri na ukrajinskim televizijama prenosili vojnu paradu u Moskvi

Snimci s vojne parade u Moskvi pojavili su se u prenosima ukrajinskih televizija Inter, Dim, Apostrophe TV i medijske grupe Starlajt medija

10.05.2024. 09:20
  • Podijeli:
parada pobede moskva AP PhotoAlexander Zemlianichenko via Tanjug-663491e30856d.webp Foto: AP PhotoAlexander Zemlianichenko via Tanjug

Ruski hakeri uspjeli su u prenose ukrajinske televizije i letonskog televizijskog operatera ubaciti snimke s vojne parade na moskovskom Crvenom trgu povodom Dana pobjede.

Snimci s vojne parade u Moskvi pojavili su se u prenosima ukrajinskih televizija Inter, Dim, Apostrophe TV i medijske grupe Starlajt medija.

U Letoniji je hakerski napad pogodio internetskog i TV operatera Baltikom, potvrdio je šef letonske Regulatorne agencije za medije Ivars Abolins.

Rusija 9. maja slavi Dan pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu. Moskva tim povodom tradicionalno organizuje vojnu paradu.

Od početka vojne operacije, Ukrajina je zabranila emitovanje ruskih televizija na svojoj teritoriji.

Kako javlja Detektor medija, prvi prekid prenosa ukrajinske televizije zabilježen je na početku vojne parade u Moskvi, prenosi Kliks.

Ukrajinske i letonske vlasti pokrenule su istragu o ovom slučaju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()