Rusija: Oborena tri ukrajinska drona

Povrijeđenih i oštećenja infrastrukture nije bilo

24.08.2023. 08:30
  • Podijeli:
Rusija Kursk dron napad_Profimedia-64e1b3bec914b.webp Foto: Profimedia

Rat u Ukrajini traje 547 dana. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruski PVO noćas oborio tri ukrajinska drona - iznad Brjanske i Kaluške oblasti. 

Portparol ukrajinske vojske Andrij Jusov tvrdi da je ukrajinska vojna obavještajna agencija GUR uspjela da privoli ruskog vojnog pilota da sleti svojim helikopterom Mi-8 na ukrajinski aerodrom.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruski PVO noćas oborio tri ukrajinska drona - iznad Brjanske i Kaluške oblasti, navodeći da nema povrijeđenih niti štete.

"Dvije bespilotne letjelice su uništili sistemi PVO iznad teritorije Brjanske oblasti. Još jednu ukrajinsku bespilotnu letjelicu su otkrili i uništili sistemi PVO nad teritorijom Kaluške oblasti", navedeno je u saopštenju, prenosi Interfaks.

Povrijeđenih i oštećenja infrastrukture nije bilo.

Brjanska oblast se nalazio na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom.

Kaluška oblast se na sjeveroistoku graniči sa Moskovskom oblašću.

Ukrajinska vojna obavještajna agencija GUR uspjela je da privoli ruskog vojnog pilota da sleti svojim helikopterom Mi-8 na ukrajinski aerodrom, izjavio je danas portparol ukrajinske vojske Andrij Jusov.

"Ovo je bila operacija GUR. Helikopter se kretao u skladu sa planom", rekao je Jusov za Rojters.

Ukrajinska Pravda citirala je neimenovani ukrajinski obavještajni izvor koji je rekao da je vojna obavještajna agencija GUR radila više od šest mjeseci da ubijedi pilota da sarađuje i doleti svojim helikopterom u Ukrajinu.

List navodi da „uspješna operacija slijetanja u Ukrajinu ruskog helikoptera sa pilotom predstavlja hrabar potez Ukrajine koji omogućava da se poveća broj ratnih letjelica ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, ali i da se dođe do potencijalno vrijednih obavještajnih podataka o ruskoj ratnoj avijaciji“.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()