Rusija: Ko snabdijeva Ukrajinu oružjem trpiće pravne posljedice

Tokom cijele prošle nedelje, u Donjecku se dešavao pravi masakr zapadnim oružjem, rekao je predstavnik Ruske Federacije u UN Vasilij Nebenzja

10.12.2022. 07:36
  • Podijeli:
vasil Nebenzja rusija savet bezbednosti profimedia-1666424460637.webp Foto: Profimedia

Zemlje koje isporučuju oružje Kijevu i pomažu ukrajinskim oružanim snagama suočiće se sa konkretnim pravnim posljedicama, poručio je tokom sjednice Savjeta bezbjednosti stalni predstavnik Ruske Federacije pri UN Vasilij Nebenzja.

"Mi savjesno registrujemo sve takve kriminalne radnje SAD i njihovih saveznika i oni će se zbog toga što rade suočiti sa konkretnim pravnim posljedicama", rekao je Nebenzja, prenosi TASS.

Ruski predstavnik u UN rekao je i da Moskva prati i uništava takve vojne isporuke. 

"Otkako je količina naoružanja u zapadnim skladištima opala, Vašington sa saveznicima u posljednje vrijeme pokušava da aktivno radi sa trećim zemljama, kupuje oružje i vojnu opremu od njih i otpremaju ih u Ukrajinu", rekao je ruski diplomata i podsetio da je njegove navode nedavno priznao ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba.

Nebenzja je ukazao da ukrajinske oružane snage nastoje bukvalno da unište Donjeck zapadnim oružjem.

"Tokom cijele prošle nedelje, u Donjecku se dešavao pravi masakr zapadnim oružjem. Uz podršku zapadnih država, ukrajinske snage pokušavaju bukvalno da sravne grad (Donjeck)", rekao je Nebenzja.

Sjednica SB UN održana je na zahtjev Rusije kako bi se razmatrale isporuke zapadnog oružja Ukrajini.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()