Rusija će tužiti Ukrajinu

U terorističkom napadu na "Krokus siti hol" u Moskvi život su, prema zvaničnim podacima, izgubile 143 osobe

01.04.2024. 12:47
  • Podijeli:
krokus siti hol, teroristički napad u moskvi, moskva, koncertna hala krokus, vatrogasci spasioci, raščišćavanje ruševina krokus siti hola - 24 mart 2024 - foto Reuters-6601505708916.webp Foto: Reuters

Portparol ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova najavila je danas da će Rusija tužiti Ukrajinu zbog njene uloge u terorističkom napadu na tržni centar u Moskvi 22. marta.

"Rusija namjerava da ide na međunarodne sudove, i relevantna papirologija je trenutno u pripremi, i ovi papiri i naša država prolaze kroz neophodne procedure", rekla je Zakarova, prenosi TASS.

U terorističkom napadu na "Krokus siti hol" u Moskvi život su, prema zvaničnim podacima, izgubile 143 osobe.

Istražni komitet Rusije saopštio je 28. marta da je dokazao vezu između direktnih izvršilaca i "ukrajinskih nacionalista".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()