Rusija: Ako Amerika pošalje tenkove, to je očita provokacija

Nezadovoljstvo Kremlja oko slanja oružja Ukrajini

25.01.2023. 07:25
  • Podijeli:
tenkovi_reuters-63d0cb1164cd0.webp Foto: Reuters

Moguće isporuke borbenih tenkova od Washingtona Ukrajini bit će "još jedna očita provokacija" protiv Rusije, izjavio je u srijedu Anatolij Antonov, ruski ambasador u Sjedinjenim Državama.

"Očito je da nam Washington namjerno pokušava nanijeti strateški poraz", rekao je Antonov u primjedbama ambasade objavljenima u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

"Ako Sjedinjene Države odluče isporučiti tenkove, onda opravdavanje takvog koraka argumentima o 'odbrambenom oružju' definitivno neće uspjeti. To bi bila još jedna očita provokacija protiv Ruske Federacije." Očekuje se da će Sjedinjene Države već u srijedu objaviti da će poslati teške tenkove u Ukrajinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()