Roba iz Južne Amerike: Policija zaplijenila osam tona kokaina

Ova ogromna količina kokaina, koja je najveća ikada pronađena u Španiji, nalazila se unutar metalne strukture, kako se narkotik ne bi prikazao na skeneru

12.02.2024. 16:05
  • Podijeli:
španija kokain profimedia-64e8be44772b7.webp Foto: Profimedia

Španska policija zaplijenila je osam tona kokaina iz Surinama sakrivenih u kontejneru u obliku agregata u luci Alhesiras u Španiji, saopštila je španska poreska uprava.

Ova ogromna količina kokaina, koja je najveća ikada pronađena u Španiji, nalazila se unutar metalne strukture, kako se narkotik ne bi prikazao na skeneru.

Međutim, carinici su otkrili veliku količinu naslagane robe koja je praktično ispunila kontejner, te su otvorili pakovanje na silu.

Krijumčari su isplanirali rutu tako da što više otežaju otkrivanje sadržaja kontejnera. Oni su iz Surinama otputovali u Panamu, a odatle u Alhesiras. Plan je bio da iz Alhesirasa otputuju u portugalsku luku Lejšojnš, odakle je droga trebalo da bude transportovana kopnom nazad u Španiju.

Carinici su izjavili da su uhapšena tri lica u vezi sa ovim slučajem.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()