Rim: Identifikovan par koji je urezao svoja imena na zidu Koloseuma

Muškarac čiji identitet nije objavljen je napisao: "Ivan + Hejli 23"

29.06.2023. 19:47
  • Podijeli:
Koloseum Rim_Andrew Medichini AP Tanjug-649dc2ec1bb23.webp Foto: Andrew Medichini / AP / Tanjug

Italijanska policija identifikovala je par iz Engleske kao vjerovatne krivce, nakon što su prošle sedmice ispisani grafiti na zidu Koloseuma u Rimu, što je izazvalo gnijev širom svijeta.

Rojters prenosi da se na snimku, koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi mladić sa bradom, u plavoj košulji sa cvjetnim dezenom, kako ključem urezuje svoje ime i ime djevojke na unutrašnjem zidu drevne rimske arene.

On je napisao: "Ivan + Hejli 23"

Italijanski karabinjeri saopštili su da im je taj snimak pomogao da identifikuju par, ali nisu objavili njihova imena.

Policijski izvor je rekao da je muškarac pod formalnom istragom, ali da je par napustio zemlju prije nego što su vlasti uspjele da ih privedu.

Rojters navodi i da muškarac može biti osuđen na novčanu kaznu od najmanje 15.000 evra i zatvorsku kaznu od pet godina.

"'Ovaj čin je bio uvredljiv za sve širom svijeta koji cijene vrijednost arheologije, spomenika i istorije'', rekao je italijanski ministar kulture Đenaro Sanđulijano.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()