Rakete pale na stadion i tržni centar u Rusiji, šestoro poginulo

„Svi tugujemo sa porodicama i prijateljima žrtava“, napisao je Gladkov na Telegramu

15.02.2024. 19:30
  • Podijeli:
Belgorod_napad_foto_X-65ce4cc1322ac.webp Foto: X

Šest osoba, uključujući jednogodišnju djevojčicu, poginulo je u ukrajinskom raketnom napadu na grad Belgorod na jugu Rusije, potvrdio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

Još sedamnaest osoba, među kojima četvoro djece, hospitalizovano je sa povredama, a šestoro je u teškom stanju, rekao je Gladkov i dodao da je dvoje djece već pušteno na ambulantno liječenje.

„Svi tugujemo sa porodicama i prijateljima žrtava“, napisao je Gladkov na Telegramu.

„Želim da izrazim iskreno saučešće, shvatajući da ne postoje riječi koje mogu utješiti ovu tugu“, rekao je on.

Belgorod je najbliži veći ruski grad na granici sa Ukrajinom. Grad i okolna bili su pod čestim napadima od februara 2022. godine kada je Rusija poslala snage u Ukrajinu.

Rusko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je poslalo tim medicinskih specijalista iz federalnih centara u Belgorod.

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je te događaje „terorističkim aktom kijevskog režima“ na Telegramu i rekla da će Rusija iznijeti slučaj Savjetu bezbjednosti UN-a.

Iz Kijeva nije bilo komentara o napadima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()