Putinova bliskoistočna turneja: Pogledajte koje zemlje će posjetiti

Posljednje putovanje, izvan tih zemalja, bilo je u Kinu u oktobru ove godine

04.12.2023. 23:21
  • Podijeli:
vladimir putin reuters-656a3d38a35ab.webp Foto: Reuters

Predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetiće ove sedmice Ujedinjene Arapske Emirate i Saudijsku Arabiju, objavio je danas ruski medij Šot, pozivajući se na izjavu Putinovog pomoćnika Jurija Ušakova.

Do posjete dolazi nakon što je prošle nedjelje grupa proizvođača nafte OPEK+, koja uključuje sve tri zemlje, pristala da smanji proizvodnju na oko 2,2 miliona barela dnevno, prenosi Rojters.

Od početka ruske intervencije u Ukrajini, Putin je rijetko putovao u inostranstvo, a najčešće je posjećivao države bivšeg Sovjetskog Saveza.

Posljednje putovanje, izvan tih zemalja, bilo je u Kinu u oktobru ove godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()