Putin: Rusija je prisiljena oružjem štititi svoj narod, budućnost i suverenitet

Imamo sve osnove za mišljenje da je glavni cilj nalogodavaca užasnog ubilačkog terorističkog napada u Moskvi bio upravo narušavanje našeg jedinstva

04.04.2024. 20:29
  • Podijeli:
vladimir putin pixabay-660ad59ece840.webp Foto: Pixabay

Rusija je dovedena u poziciju kada je oružjem prisiljena štititi svoj narod, svoju budućnost i svoj suverenitet, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na 12. kongresu Ruske federacije neovisnih sindikata.

“Svi razumiju u kakvim uvjetima živimo. Dovedeni smo u situaciju da je zemlja prisiljena oružano štititi svoje interese, svoje ljude, svoju budućnost, svoj suverenitet”, rekao je Putin, prenosi ruska državna prorežimska novinska agencija TASS.

Potom je dodao:

“Mozgovi koji stoje iza terorističkog napada na koncertnu dvoranu Crocus City Hall u blizini Moskve iznad svega su htjeli naštetiti jedinstvu Rusije.

Imamo sve osnove za mišljenje da je glavni cilj nalogodavaca užasnog ubilačkog terorističkog napada u Moskvi bio upravo narušavanje našeg jedinstva. Nikakvi drugi ciljevi se čak i ne naziru”, kazao je Putin, piše TASS.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()