Putin priznao: Naivno sam vjerovao da se svijet promijenio

"Željeli su da unište Rusiju"

17.12.2023. 11:57
  • Podijeli:
vladimir-putin-telefon-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da je početkom ovog milenijuma imao naivnu zamisao da se svijet promijenio, ali da je sada uvjeren da su nakon raspada SSSR-a na Zapadu smatrali da treba da budu samo strpljivi i da će izazvati i raspad Rusije.

"Naivno sam mislio da je cijeli svijet, posebno, takozvani, sada to mogu reći uz apsolutnu osudu, civilizovani svjet shvatao šta se desilo u Rusiji, da je to potpuno drugačija zemlja, da više nema ideoloških sukoba, što znači da nema osnova za sukob", naglasio je Putin.

On je istakao da je primijetio negativne postupke u politici zapadnih država prema Rusiji, posebno podršku separatizmu i terorizmu na njenoj teritoriji, ali da je vjerovao da je to "inertnost razmišljanja i postupaka".

"Međutim, u stvarnosti, kasnije sam postao 100 odsto uvjeren u to, da su nakon raspada SSSR, na Zapadu smatrali da treba da budu samo strpljivi i izazvaće raspad i Rusije. Željeli su da unište Rusiju, da je razdijele, pokore i iskoriste njene resurse kako je sugerisao i nekadašnji američki političar Zbignjev Brežinski", dodao je Putin

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()