Putin govorio o sankcijama Zapada: Pokušali su Rusiju, ali kaznili su sebe

"Nezaposlenost u Rusiji je stalno niska, oko tri odsto, a plate rastu više nego inflacija"

02.11.2023. 23:00
  • Podijeli:
sankcije Rusiji_REUTERS (2).jpg Foto: Reuters

Zapad je pokušao da udari na Rusiju sankcijama, ali je samog sebe kaznio, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin u Moskvi na sastanku o ekonomskim pitanjima.

"Tekuća statistika pokazuje da se ekonomska situacija u cjelini razvija predvidivo, u skladu sa prognozom. Tokom devet mjeseci ove godine, ruski BDP je porastao za 2,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a u avgustu i septembru povećan je za 5,2 odsto", naveo je Putin.

"Istovremeno, prerađivačke industrije koje nisu vezane za eksploataciju resursa rastu bržim tempom", dodao je.

"Nezaposlenost u Rusiji je stalno niska, oko tri odsto, a plate rastu više nego inflacija", istakao je predsjednik Rusije.

On se našalio na račun novih ЕU sankcija.

"Što manje smeća, to bolje, manje su mogućnosti da nam se šalju stenice iz evropskih zemalja", poručio je Putin, komentarišući moguću zabranu ЕU za isporuku šrafcigera i igala i naveo da će se sankcije ЕU povećati.

Putin je upozorio da Zapad može da nastavi da sprovodi sabotaže i provokacije protiv Rusije.

On je istakao da je neophodno da se pojačaju svi pozitivni trendovi u industriji, poljoprivredi i sektoru usluga u Ruskoj Federaciji, ali i ukazao vladi i Centralnoj banci da je neophodno koordinisano smanjiti inflaciju. Osim toga, on je naredio da se pažljivo prati dinamika cijena društveno značajnih proizvoda.

Prema njegovim riječima, Uredba o deviznoj zaradi je već odigrala pozitivnu ulogu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()