Putin “dobio šamar” iz Srbije

Ipak, Rusi u Beogradu, koji su cijeli dan čekali u redovima da glasaju, poslali su jasnu poruku Putinu

18.03.2024. 20:09
  • Podijeli:
putin-65f83711a6c70.webp Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Rezultati predsjedničkih izbora u Rusiji pokazali su da je Vladimir Putin dobio blizu 87 posto glasova i tako obezbijedio sebi još jedan šestogodišnji mandat.

Ipak, Rusi u Beogradu, koji su cijeli dan čekali u redovima da glasaju, poslali su jasnu poruku Putinu i njegovom režimu, time što je za njega glasalo samo tri posto državljana Rusije.

Prema podacima stranice Vote Abroad, Putin je u Beogradu dobio tri posto glasova, dok je najviše osvojio Vladislav Davankov, čak 67 posto, prenosi Nova.rs.

Neispravni listići čine 14 posto, a pretpostavlja se da su na njima Rusi dopisivali ime Alekseja Navaljnog, dok se 13 posto njih izjasnilo da ne želi da zaokruži bilo kod kandidata.

Drugi kandidati Nikolaj Haritonov i Leonid Slutski osvojili su po jedan posto, dok je također jedan odsto listića uništeno.

Rusi u Beogradu su cijeli dan čekali kako bi glasali na predsjedničkim izborima.

Reporeri Nova.rs obišli su biračko mjesto Ruska škola u Beogradu.

U koloni dugoj blizu 800 metara, birači, među kojima je bilo i starijih i porodica sa malom djecom, stajali su od 10 ujutru ne bi li iskazali svoj stav i poslali poruku režimu Vladimira Putina, kom se protive.

Njihov stav je usaglašen – ovo su lažni izbori, Putin je unaprijed pobijedio, ali Rusija nakon ovih izbora neće biti ista, već gora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()