Putin dobio pozivnicu za samit

Peskov je naglasio da Rusija i dalje nastavlja da učestvuje u radu BRIKS-a.

24.04.2023. 13:05
  • Podijeli:
Tan2023-04-1601312202_4 Vladimir Putin Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP-643bd2adca969.webp Foto: Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 Ruski predsjednik Vladimir Putin dobio je pozivnicu za samit zemalja BRIKS u Južnoafričkoj Republici i relevantne odluke o njegovom prisustvu biće donesene kada se približi datum održavanja sastanka, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je pritom komentarisao novinarsko pitanje da li će Putin prisustvovati samitu zemalja BRIKS koji se održava u avgustu.

Zemlje BRIKS-a čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika. Samitu će prisustvovati i određeni broj zemalja koje su izrazile namjeru da pristupe bloku, uključujući Argentinu, Iran i, na osnovu saopštenja kineskog Ministarstva spoljnih poslova, Indonezija, Turska, Saudijska Arabija i Egipat.

Peskov je naglasio da Rusija i dalje nastavlja da učestvuje u radu BRIKS-a.

"Smatramo da je ovo veoma važno udruženje čija važnost neprestano raste. Sve više država iskazuje interesovanje za rad udruženja, stoga nastavljamo da radimo na svim nivoima, od stručnog do najvišeg", dodao je Peskov, koji je nešto ranije izjavio da još nije donesena o Putinovom prisustvu samitu.

Južnoafrička Republika preuzela je početkom godine predsjedavanje BRIKS-om od Kine i na čelu ostaje do kraja ove godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()