Pucnjava u školi u Finskoj: Nekoliko povrijeđenih, maloljetni napadač uhapšen

Lokalno stanovništvo je zamoljeno da se kloni tog područja

02.04.2024. 10:39
  • Podijeli:
Finska_skola_pucnjava_foto_X-660bc44ee16d4.webp Foto: X/@UGOOTWEETS

Nekoliko osoba je povrijeđeno u pucnjavi koja se ovog jutra dogodila u školi u Finskoj, saopštila je policija.

Kako su dodali iz policije, svi umiješani u incident su maloljetnici, uključujući i počinitelja.

Policajci su zaprimili poziv o incidentu u osnovnoj školi Viertola u Vantai nešto poslije 8.00 sati ujutro, a osumnjičeni je brzo nakon dolaska policije priveden.

Finska televizija MTV Uutiset saopćila je da su, osim policije, na terenu bile i druge hitne službe.

Neka djeca su se navodno skrivala tokom napada, dok su druga koja su roditelji kontaktirali mobilnim telefonima, rekla da su vidjela šta se dogodilo.

Škola, koja se nalazi u predgrađu finske prestonice Helsinkija, ima oko 800 učenika od prvog do devetog razreda, uzrasta od sedam do 16 godina.

Lokalno stanovništvo je zamoljeno da se kloni tog područja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()