Propao pokušaj republikanaca za opoziv Bidena: FBI-jev doušnik optužen za laganje

Diskreditovane optužbe

16.02.2024. 07:06
  • Podijeli:
biden_anadolija -657821182d25f.webp Foto: Anadolija

Potkopan je glavni aspekt pokušaja republikanaca o opozivu američkog predsjednika Joe Bidena kada je advokat David Weiss optužio bivšeg doušnika FBI-a da je lagao o umiješanosti Bidena i njegovog sina Huntera Bidena u poslovne poslove s ukrajinskom energetskom kompanijom Burisma Holdings.

Alexander Smirnov (43) suočava se s optužbama u vezi s laganjem FBI-ju i kreiranjem lažnih zapisa. On je uhapšen u četvrtak na međunarodnom aerodromu Harry Reid u Las Vegasu, nakon što je stigao u SAD iz inostranstva.

Republikanci u Kongresu su se zalagali za, sada diskreditovane Smirnovove optužbe, otprilike godinu dana. Borili su se sa FBI-jem kako bi dobili dopise o onome što je Smirnov rekao istražiteljima i javno objavili materijale uprkos prigovorima FBI-a.

Republikanci u Kongresu su u više navrata hvalili Smirnova kao "vjerodostojnog" i stavljali njegove nepotvrđene tvrdnje u prvi plan u svojoj istrazi o opozivu predsjednika.

"Mjesecima smo upozoravali da su republikanci izgradili svoje zavjere o Hunteru i njegovoj porodici na lažima koje su iznijeli ljudi s političkim ciljevima, a ne na činjenicama", rekao je Abbe Lowell, advokat Huntera Bidena, u izjavi za CNN.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()