Propalestinski protesti: Studenti upali u prostorije Univerziteta "Kolumbija"

Demonstranti su upali u hol "Hamilton", gdje su podstavili transparente sa natpisom "Hol Hind", dok su drugi blokirali vrata spolja i uhvatili se za ruke kako bi formirali blokadu.

30.04.2024. 18:01
  • Podijeli:
protest studenata zbog rata u gazi, Univerzitet Kolumbija, njujork - 29 april 2024 -  profimedia-662fcaaba1d5a.webp Foto: Profimedia

Propalestinski aktivisti upali su danas u zgradu Univerziteta "Kolumbija", čime je eskalirao njihov spor sa upravom koja je počela da suspenduje studente koji odbijaju da uklone šatore postavljene u kampusu fakulteta u NJujorku.

Demonstranti su upali u hol "Hamilton", gdje su podstavili transparente sa natpisom "Hol Hind", dok su drugi blokirali vrata spolja i uhvatili se za ruke kako bi formirali blokadu.

"Ova zgrada je oslobođena u čast šestogodišnje palestinske djevojčice Hind koji su Gazi ubile izraelske snage koje finansira Univerzitet `Kolumbija`", uzvikivali su demonstranti iz unutrašnjosti zgrade.

Izrael negira da gađa civile u svom sukobu sa palestinskom militantnom organizacijom Hamas i optužuje militante da se skrivaju iza njih.

Neposredno nakon ulaska demonstranata u zgradu policija NJujorka je stigla zvan kapije u neobilježenim automobilima. Policija je saopštila da će u prostor obrazovne ustanove ući samo u slučaju da neko bude povrijeđen.

Univerzitet je početkom sedmice počeo da suspenduje propalestinske aktiviste koji odbijaju da uklone šatore iz kampusa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()