Privedeni dok su obilježavali rođendan Adolfa Hitlera

U saopštenju se navodi da je jedno od privedenih lica prilikom fotografisanja podiglo ruku u nacistički pozdrav

22.04.2024. 13:48
  • Podijeli:
austrijska policija, 12 mart 2024 - profimedia-660eaa62adcb3.webp Foto: Profimedia

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nijemaca nakon što su položili bijele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen vođa njemačkih nacista Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.

U saopštenju se navodi da je jedno od privedenih lica prilikom fotografisanja podiglo ruku u nacistički pozdrav.

Policija Gornje Austrije istakla je u saopštenju da se radi o dvije sestre i njihovim partnerima u dvadesetim ili ranim tridesetim, te da se incident dogodio u subotu, 20. aprila.

"Njih četvoro pozirali su ispred kuće i jedna od sestara je podigla ruku u nacistički pozdrav".

Policajci koji su bili u patroli primijetili su grupu i odveli četvoro ljudi u policijsku stanicu na ispitivanje.

Žena koja je viđena sa podignutom rukom izjavila je da "nije željela da ozbiljno salutira", ali su policajci pronašli prepisku sa ostalima na njenom telefonu u kojoj su dijelili nacističke poruke i slike.

Iz policije su dodali da je slučaj proslijeđen tužilaštvu, zbog sumnje u kršenje austrijskog Zakona, kojim su zabranjeni nacistički simboli u zemlji.

Hitler je rođen 20. aprila 1889. godine u austrijskom gradu Braunau na Inu. Nakon duge rasprave o budućnosti kuće u kojoj je rođen, prošle godine je započet rad na renoviranju i objekat je pretvoren u policijsku stanicu. Cilj projekta bio je da se lokacija učini manje privlačnom za ljude koji i dalje veličaju Hitlera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()