Prigožin primijećen u Sankt Peterburgu?

Nema ga u javnosti nakon pobune

27.07.2023. 15:56
  • Podijeli:
jevegenij prigožin (AP Photo) tanjug-6497da7c383c2.webp Foto: AP Photo/Tanjug

Osnivač ruske paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin navodno je primijećen na marginama rusko-afričkog samita u Sankt Peterburgu, objavio je CNN.

On se, navodno, na marginama samita sastao sa jednim afričkim zvaničnikom, prenosi CNN, pozivajući se slike objavljene na društvenim mrežama.

Prije nešto više od mjesec dana, borci "Vagnera", izveli su neuspješnu pobunu u Rusiju koja je obustavljena nakom dogovora između ruskog predsjednika Vladimira Putina i Prigožina, u kojem je posredovao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Nedavno je objavljeno da je Prigožin 19. jula registrovao društvo sa ograničenom odgovornošću "Concord Management and Consulting" u Bjelorusiji, a zvanična informacija je objavljena u Jedinstvenom državnom registru pravnih lica i fizičkih lica Ministarstva pravde Bjelorusije.

Osnovna djelatnost preduzeća je "upravljanje nekretninama".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()