Pretpostavlja se da je ubijen: Pronađen nestali tinejdžer iz Izraela

Četrnaestogodišnji dječak nestao je juče, a izraelske vlasti opisale su njegovo ubistvo kao "teroristički napad".

13.04.2024. 16:22
  • Podijeli:
izrael izraelska vojska reuters-65af69c7a544e.webp Foto: Reuters

Tijelo nestalog izraelskog tinejdžera koji je vjerovatno ubijen u palestinskom napadu pronađeno je na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštile su izraelska vojska i policija.

Četrnaestogodišnji dječak nestao je juče, a izraelske vlasti opisale su njegovo ubistvo kao "teroristički napad".

Premijer Benjamin Netanjahu rekao je da će napadači biti pronađeni i pozvao Izraelce da ne ometaju snage bezbjednosti.

Dok su izraelske snage noćas tražile tinejdžera, jevrejski doseljenici u toj oblasti ušli su u obližnje palestinsko selo i zapalili kuće i automobile.

Jedna osoba ubijena je u tom nasilju, rekli su palestinski ljekari, ali nejasno je da li su je upucale izraelske snage ili doseljenici.

Doseljenici su tokom dana blokirali ulaze u još dva grada u toj oblasti i bacali kamenje na vozila u prolazu, javila je palestinska zvanična novinska agencija Vafa.

Islamistička palestinska grupa Hamas, koja upravlja Gazom, pozvala je Palestince na Zapadnoj obali da se bore protiv "doseljeničkih milicija". 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()