Potpisan ukaz: Putin na služenje vojnog roka pozvao 130 hiljada ljudi

Regrutacija u vojnu službu

29.09.2023. 19:01
  • Podijeli:
Putin Tanjug Ap Alexander Kazakov-64bcf891bc989.webp Foto: Tanjug/Ap/Alexander Kazakov

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o jesenjoj regrutaciji 130.000 ljudi, koliko će biti pozvano na služenje vojnog roka 2023. godine.

“Od 1. oktobra do 31. decembra 2023. biće izvršena regrutacija u vojnu službu građana Ruske Federacije uzrasta od 18 do 27 godina koji nisu u rezervnom sastavu i podležu regrutaciji u vojnu službu u skladu sa saveznim zakonom“, navodi se u ukazu, prenosi agencia RIA Novosti.

Ova uredba stupa na snagu danom objavljivanja, odnosno današnjim datumom.

Visoki ruski vojni zvaničnik Vladimir Cimljanski pojasnio je da će svi vojni obveznici biti poslati u formacije i vojne jedinice na teritoriji Rusije, ali da neće ići u pripojene regione – DNR , LNR, Hersonsku i Zaporošku oblast ., prenosi Tanjug.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()