Porodice izraelskih taoca blokirale autoput u Tel Avivu, traže prekid vatre

Demonstranti su u oba smjera zatvorili autoput Ayalon u Tel Avivu

02.05.2024. 22:00
  • Podijeli:
Izzrael_porodice_taoci_blokada_foto_The Times of Israel-6633b78e012f5.webp Foto: The Times of Israel

Članovi porodica izraelskih taoca koji se nalaze u Pojasu Gaze blokirali su autoput u Tel Avivu, držeći transparent na kojem je pisalo "Ili taoci ili Rafah. Birajte život".

Kako prenosi izraelski "Haaretz", rođaci izraelskih taoca su na protestu u Tel Avivu zatražili od od vlade da potpiše sporazum o prekidu vatre i razmjeni talaca s Hamasom.

Demonstranti su u oba smjera zatvorili autoput Ayalon u Tel Avivu.

Izraelska policija intervenisala je tokom protesta, pa je poslije određenog vremena otvorila autoput za saobraćaj i privela dvije osobe koje su napale demonstrante.

Bliže se kritični sati u pregovorima o prekidu vatre između Hamasa i Izraela. Čeka se odgovor na ponudu koju je Izrael uputio Hamasu preko posrednika.

S druge strane, član Političkog ureda Hamasa Osama al-Hamdan upozorio je da će pregovori o razmjeni zarobljenika biti okončani ako Izrael pokrene kopneni napad na regiju Rafah u Pojasu Gaze.

Kršeći privremenu presudu Međunarodnog suda pravde, Izrael nastavlja napade na Pojas Gaze u kojem je od 7. oktobra prošle godine ubijeno najmanje 34.596 Palestinaca, a ranjeno je 77.816 osoba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()