Ponovo na glasanje: Koliko vjeruju Vladi?

Opozicija mora da osigura podršku 121 poslanika od 240 u bugarskom parlamentu da bi bilo izglasano nepovjerenje.

15.11.2023. 21:40
  • Podijeli:
bugarska vlada reuters-647f47c06edb9.webp Foto: Reuters

Poslanici bugarskog parlamentu sutra će glasati o povjerenju Vladi, što je drugo slično glasanje u proteklih nekoliko sedmica.
Prošle sedmice su opozicione stranke, među kojima su Socijalistička partija, Obnova i Ima takav narod, inicirale glasanje o povjerenju vlastima, navodeći nezadovoljstvo zbog odbrambene politike.

Bugarski mediji navode da će poslanici sutra diskutovati o inicijativi i glasanje će biti održano oko 14.00 časova.

Ovo će u proteklih nekoliko sedmica biti drugo glasanje o povjerenju administraciji premijera Nikole Denkova.

U oktobru su iste tri opozicione stranke pokušale da izglasaju nepovjenje administraciji zbog energetske politike, ali nisu uspjele da obezbijede dovoljnu podršku.

Opozicija mora da osigura podršku 121 poslanika od 240 u bugarskom parlamentu da bi bilo izglasano nepovjerenje. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()