Policija ponovo na fakultetu: Molbe nisu prošle, demonstrante počeli "rastjerivati"

Studenti su postavili kampove na Univerzitetu u Lozani prošle sedmice i od kada su se protesti proširili na još najmanje tri lokacije u Cirihu, Ženevi i Lozan

07.05.2024. 20:38
  • Podijeli:
policija-svicarska-anadolija.jpg

 Policija je počela da rastjeruje propalestinske demonstrante sa Univerziteta u Cirihu, saopšteno je iz uprave fakulteta.

Studenti su postavili kampove na Univerzitetu u Lozani prošle sedmice i od kada su se protesti proširili na još najmanje tri lokacije u Cirihu, Ženevi i Lozani.

"Univerzitet u Cirihu sebe vidi kao mjesto gdje se različita mišljenja i viđenja mogu otvoreno iznositi, ali neovlašteni postupci su neprihvatljivi", saopšteno je iz Univerziteta, uz napomenu da je od demonstranata, prije dolaska policije, u više navrata traženo da napuste kampus.

Protesti su, takođe, počeli na Univerzitetu u Ženevi i Politehničkoj školi u Lozani.

Policija je rastjerala demonstrante i sa drugih univerziteta širom svijeta, uključujući Kolumbiju u NJujorku i Sorbonu u Parizu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()