Policija podgila barijere: Demonstranti srušili vrata predsjedničke palate

Lokalni mediji javili su da su uhapšeni umiješani u razbijanje vrata.

06.03.2024. 19:41
  • Podijeli:
meksiko, meksička policija, verakruz - 20 jan 2024 - profimedia-65ae17b62e7df.webp Foto: Profimedia

Demonstranti u Meksiko Sitiju srušili su danas vrata predsjedničke palate, a policija je podigla barijere da bi spriječila prodor u zgradu.

Demonstranti su probili vrata koristeći kamionet meksičke elektrodistribucije u vrijeme kada je predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador imao redovnu konferenciju za novinare.

Na snimku koje su emitovale televizijske stanice se vidi kako grupa obara vrata predsjedničke palate.

Policija je upotrijebila suzavac da rastjera masu i podigla barijere unutar palate da bi spriječila demonstrante da prodru u zgradu.

Situacija se u prijepodnevnim časovima smirila, rekli su očevici. Vrata palate su osigurana, a u zgradi nema demonstranata.

Više od 100 demonstranata ostalo je u kampu ispred palate. Lokalni mediji javili su da su uhapšeni umiješani u razbijanje vrata.

Riječ je o grupi koja protestuje zbog nestanka 43 studenta u Meksiku 2014. godine. NJihov nestanak bio je jedan od najozloglašenijih akata nasilja u Meksiku.

Komentarišući ovaj upad, Lopez Obrador je rekao da neće gušiti protest i da će vlasti i dalje istraživati slučaj nestalih studenata

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()