Pogledajte snimak misterioznog bljeska na nebu iznad Kijeva koji je izazvao paniku

Dok u Ukrajini besni rat, na nebu iznad Kijeva pojavila se misteriozna svjetlost nepoznatog porjekla

20.04.2023. 07:57
  • Podijeli:
1681968065-bljesak (1)-6440d19382275.webp Foto: BBC

Pokrenut je čitav niz nagađanja i teorija zavjere zbog kojih je morala da se oglasi i NASA. Sve je u jednom trenutku delovalo kao nekakav "napad iz svemira".
Bljesak na nebu iznad Kijeva, koji je izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama, izazvao je pad NASA-inog satelita, objavila je gradska uprava.

„Oko 22:00 časa (19:00 GMT), sjaj objekta primjećen je na nebu iznad Kijeva“, rekao je šef kijevske gradske vojne uprave Sergej Popko na Telegramu.

Aktivirana je uzbuna za vazdušni napad, ali „protivvazdušna odbrana nije bila aktivna“, rekao je na Telegramu naččelnik kijevske vojne uprave Serhij Popko, piše Nova.rs.

„Prema preliminarnim informacijama, ovaj fenomen je rezultat pada NASA-inog svemirskog satelita na Zemlju“, rekao je Popko.

Američka svemirska agencija objavila je ranije ove nedelje da će satelit od 300 kilograma ponovno ući u atmosferu u sredu. Svemirska letelica RHESSI, koja se koristila za posmatranje solarnih baklji, lansirana je u nisku Zemljinu orbitu 2002. i rashodovana 2018., objavila je NASA.

Ali Rob Mardžeta iz kancelarije NASA za komunikacije rekao je za BBC da je satelit još uvijek bio u orbiti u trenutku kada je bljesak primjećen, kao i da će ponovno ući u Zemljinu atmosferu tokom noći. NASA i američko ministarstvo odbrane nastavili su da prate RHESSI, dodao je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()