Poginulo više od 40 rudara

Smrtonosne nesreće su česte prilikom potrage za traženim metalima, pošto rudari često primjenjuju staromodne i neregulisane metode kopanja

24.01.2024. 22:15
  • Podijeli:
Kazahstan, Rudnik, Požar-653cd6bb8d998.webp Foto: APA

Više od 40 rudara zlata poginulo je prošle sedmice na jugozapadu Malija nakon što se urušilo okno u kojem su radili, saopštilo je danas Ministarstvo za rudnike Malija.

Smrtonosne nesreće su česte prilikom potrage za traženim metalima, pošto rudari često primjenjuju staromodne i neregulisane metode kopanja.

Tragedija u Maliju dogodila se u petak, 19. januara, na lokalitetu Kangaba Serkl u jugozapadnom regionu Kulikoru, saopštilo je Ministarstvo.

Portparol Ministarstva Baje Kulibali saopštio je da je broj mrtvih još privremen.

"Rudari su kopali za zlatom ne poštujući propisane standarde, a mi smo ih u nekoliko navrata uzalud savjetovali da to ne rade", rekao je Kulibali.

Ministarstvo bi sutra trebalo da pošalje misiju u oblast Kangabe da bi dobilo više detalja o nesreći, dodao je on.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()