Početak kampanje za izbore: Danas kongres Erdoganove stranke

Glavna tema kongresa, sedmog od njenog osnivanja 2002. godine, biće "promjena i obnova"

07.10.2023. 09:35
  • Podijeli:
Redžep Tajip Erdogan Tanjug Ali Unal-6461d0ee3163a.webp Foto: Tanjug/Ali Unal

Vladajuća turska Partija pravde i razvoja /AK/ održaće danas svoj četvrti vanredni kongres u Ankari, a glavna tema ovog skupa su "promjena i obnova".

Ovaj skup biće ujedno i "početak kampanje za lokalne izbore", rekao je juče zamjenik predsjedavajućeg ove stranke Erkan Kandemir.

Glavna tema kongresa, sedmog od njenog osnivanja 2002. godine, biće "promjena i obnova". Očekuje se da će skup rezultirati velikim promjenama u Centralnom odboru za donošenje odluka i administrativnom odboru stranke, piše list "Dejli sabah".

Stranka bi takođe trebalo da održi glasanje za predsjedavajućeg, a jedini mogući kandidat je aktuelni predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Zamjenik predsjednika AK Partije Erkan Kandemir rekao je na konferenciji za novinare da su uzbuđeni zbog kongresa koji će okupiti pristalice stranke iz 81 pokrajine Turske. Očekuje se da će događaju prisustvovati više hiljada ljudi.

Stranka je na događaj pozvala i predstavnike političkih partija iz 27 zemalja, 127 ambasadora i tri predsjednika.

Kandemir je naveo da će kongres označiti početak njihove kampanje za opštinske izbore koji će biti održani u martu 2024. godine.

Nije jasno da li će stranka objaviti svoje kandidate, iako su zvaničnici rekli da će oni najvjerovatnije biti objavljeni u novembru ili decembru.

Na zvaničnom sajtu predsjednika Republike Turske navodi se da Četvrti vanredni kongres AK Partije počinje u 11.00 časova, po lokalnom vremenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()