Peskov pojasnio: Odluka o zabrani izvoza goriva iz Rusije biće na snazi dok god bude potrebe za to

Ruska Vlada uvela je 21. septembra privremeno ograničenje izvoza benzina i dizela radi stabilizacije domaćeg tržišta

05.10.2023. 11:49
  • Podijeli:
dmitrij peskov reutrs-6477483937353.webp Foto: Reuters

Izvoz dizela i benzina iz Rusije biće zabranjen dokle god to bude potrebno, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

On je napomenuo da nije određen rok za ukidanje zabrane, javio je TASS.

"Vlada je u više navrata isticala da ovdje nema roka. Zabrana će ostati na snazi dokle god to bude neophodno", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje kada će zabrana biti ukinuta.

Ruska Vlada uvela je 21. septembra privremeno ograničenje izvoza benzina i dizela radi stabilizacije domaćeg tržišta.

Prvi zamjenik ministra energetike Pavel Sorokin izjavio je ranije da je zabrana neograničena i da će njen rok zavisiti od zasićenosti tržišta i rezultata ove mjere.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()