Peskov o krizi u Ukrajini: Makron i Šolc ne mogu biti posrednici

Peskov je napomenuo da predsjednik Rusije Vladimir Putin nikada nije isključio mogućnost nastavka dijaloga sa evropskim liderima

11.09.2023. 16:27
  • Podijeli:
peskov-anadolija.jpg

Njemački kancelar Olaf Šolc i predsjednik Francuske Emanuel Makron ne mogu biti posrednici u rješavanju sukoba u Ukrajini, pošto su izgubili svoju samostalnost, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Na kraju, i gospodin Makron i gospodin Šolc bi voljeli da nastave da se pretvaraju, makar naizgled, da mogu da budu posrednici, ali su oni, u suštini, izgubili svoju priliku, jer su ostali bez samostalnosti u cijeloj ovoj priči", naveo je Peskov u intervjuu za list "Izvestija" na marginama Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

Prema njegovim riječima, Šolc i Makron više vole da se usklade sa odlukama koje se donose u Vašingtonu, čak i ako je na njihovu i štetu njihovih država.

Peskov je napomenuo da predsjednik Rusije Vladimir Putin nikada nije isključio mogućnost nastavka dijaloga sa evropskim liderima, prenio je TASS.

"Stav Moskve je jasan, transparentan, glasan i dosljedan. Tu nema ništa novo niti će biti. Moramo da osiguramo našu i bezbjednost naših budućih generacija i ne možemo dozvoliti da nacionalistički režim ojača kod naše granice niti da samo nekoliko kilometara od nje vidimo projektile i infrastrukturu NATO-a. Rusija ne može to da prihvati i zato preduzima prikladne mjere", naglasio je Peskov.

Na pitanje u vezi sa ulogom posrednika, Peskov je rekao da "niko nikada neće odbiti posredovanje" i da će Rusija to pozdraviti "ukoliko posrednik može da uradi nešto korisno".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()